جراحی هالوکس والگوس
انحراف شست پا یا همان هالوکس والگوس که با عنوان دیگر بونیون شست پا نیز شناخته میشود یکی دیگر از مشکلات دفورمیتی پا میباشد . این برآمدگی استخوان به مرور بیشتر میشود و شکل نهایی خود را با انحرافی قابل توجه بروز میدهد . تیم جراحی بهار طب کاران جراحی تخصصی بیماری هالوکس والگوس را با کیفیت عمل تضمینی ارائه میکند . برای همیشه با یک جراحی کاملا مدرن از شر هالوکس والگوس خلاص شوید . جهت کسب اطلاعات بیشتر از هزینه عمل انحراف شست پا ( هالوکس والگوس ) و دوره نقاهت با ما تماس بگیرید .
بیماری هالوکس والگوس
انحراف شدیدی در انگشتان پا عارضه ای بوده که اکثرا در زنان اتفاق می افتد این پدیده هالوکس والگوس و یا بونیون نام دارد هالوکس به مفهوم شست بوده و والگوس معنای انحراف به سمت خارج می باشد این عارضه گاهی انگشتان پا را به بالا و پایین تغییر موقعیت می دهد بونیون می تواند موجب بروز مشکلات زیادی در افراد گردد این عارضه محدود به سن خاصی نبوده و همانطور که گفته شد اکثرا در خانم ها اتفاق می افتد به طوریکه ظاهر انگشت شست را قوزمانند و بد شکل نشان می دهد در ادامه به علت بیماری هالوکس والگوس و درمان آن می پردازیم . جهت مشاوره و استعلام هزینه جراحی هالوکس والگوس با تیم جراحی بهار طب کاران از طریق شماره های درج شده در تماس باشید و یا پیام خود را از طریق واتساپ انتهای صفحه مستقیا به دکتر شاهین فر ارسال نمایید . همراه ما باشید با :
- علایم هالوکس والگوس
- علت بیماری هالوکس والگوس چیست ؟
- عوارض درمان نشدن کجی انگشتان پا
- پیشگیری از هالوکس والگوس
- درمان بونیون و قوز شست پا
پای کلاب فوت چیست و هزینه درمان آن چقدر است
علایم هالوکس والگوس
- قرمز و متورم شدن
- پوست کف پا سخت می شود .
- محدودیت حرکتی برای انگشت شست و یا اختلال در راه رفتن
- پینه روی برآمدگی
- حساس شدن انگشت شست پا به لمس شدن
علت بیماری هالوکس والگوس چیست ؟
مهم ترین علت بیماری هالوکس والگوس عامل ژنتیکی و ارثی می باشد اما از دیگر دلایل ایجاد این پدیده می توان به پوشیدن کفش های تنگ و نامناسب ( به خصوص نوک باریک ) , پوشیدن کفش های پاشنه بلند , به صورت طولانی مدت ایستادن , صاف بودن کف پا , ضعیف بودن عضلات پا به خصوص عضله دور کننده شست و بیماری های زمینه ای مانند آرتروز , رماتیسم و نقرس اشاره نمود .
هزینه درمان پا چنبری
عوارض درمان نشدن کجی انگشتان پا
عوارض بیماری هالوکس والگوس پادرد , کمر درد و یا درد دیگر مفاصل است در برخی موارد ممکن اس بزرگ شدن مفصل متاتارسوفالانژ موجب بوریست که یک بیماری دردناک است شود در بوریست کیسه هایی که نزدیک مفاضل به عنوان ضربه گیر عمل می کنند پر از مایع و متورم می شود به علاوه در صورت از بین رفتن غضروف هایی که اطراف مفصل را پوشانده اند ممکن است آرتروز و درد مزمن به وجود آید .
پیشگیری از هالوکس والگوس
برای جلوگیری از این عارضه و یا مقابله با این پدیده طبیعتا راه هایی وجود دارد از جمله پوشیدن کفش مناسب و راحت عدم استفاده از کفش های تنگ به خصوص کفش نوک باریک که موجب فشردگی انگشتان پا می شود ؛ عدم استفاده از کفش های پاشنه بلند و آزار دهنده که باعث ایجاد فشار در قسمت پنجه پا و تغییر انگشتان می شود .
درمان بونیون و قوز شست پا
درمان های خانگی :
درمان های خانگی هالوکس والگوس شامل استفاده از کفش مناسب , استفاده از کفی و پت های بونیون که از سیلیکون ساخته شده اند , استفاده از داروهای ضد التهاب ( مانند آسپرین , ایبو پروفن و ناپروکسن , استفاده از کمپرس یخ و استفاده از حرارت بر روی بونیون , تزریق کورتیزون , که یک استروئید قوی بوده و می تواند بهبود بخش باشد و یا استفاده از طب سنتی که با قرار دادن سوزن در ناحیه مشخصی از بدن درد ناشی از بونیون کاهش می یابد ؛ استفاده از تکنیک های فیزوتراپی و نیز در فیزیوتراپی مدرن در برای درمان هالوکس والگوس همیشه از درمان شاک ویو در ترکیب با ماساژ عمیق عضلانی عملکردی استفاده می شود .
درمان هالوکس والگوس با لیزر :
روش درمانی لیزر پا ضمن افزایش تحرک درد و التهاب را کاهش می دهد ثابت شده است که MLS با لیزر درمانی موجب بهبود درد در ناحیه کمر و مفاصل , آرتروز , آسیب دیدن تاندون ها و رباط و التهاب می شود بیمارانی که تحت لیزردرمانی قرار میگیرند معمولا نتیجه درمان های 1_3 را داشته و جلسات انها 10 الی 20 دقیقه طول می کشد .
درمان هالوکس والگوس با جراحی :
در صورتی که درمان های غیر جراحی بهبود بخش نباشد و شما در شدید و یا برای راه رفتن مشکل داشته باشید درمان جراحی توصیه می شود در این روش استخوان ها , رباط ها , تاندون ها و اعصاب به محل اصلی خودشان بازگردانده شده و برآمدگی از بین می رود نوع فرآیندی که استفاده می شود بستگی به سلامت جسمانی , گستردگی بدشکلی پا , سن و مقدار فعالیت فرد دارد در روش جدید جراحی بیرون زدگی استخوان شست پا ک در دنیا در حال آزمایش است ابزار بریدن استخوان عوض شده و این برش ها از طریق پوست یا برش های ریزی در پا صورت میگیرد درد و تورم کمتری اتفاق می افتد و دوران نقاهت کمتری نیاز است اما در روش های سنتی از برش های عمیق و طولانی استفاده می شد
هزینه جراحی افزایش قد
بونیون یا کج شدن شست پا به سمت انگشت دیگر پا
از انواع ناهنجاری شست پا , بونیون یا کج شدن شست پا به سمت انگشت دیگر پا است ؛ این عارضه با نام قوز شست پا یا هالگوس والگوس نیز شناخته می شود , بسیاری از افراد علایمی ندارند یا علایم خفیفی دارند اما در برخی این عارضه می تواند با درد زیاد همراه باشد عوامل زیادی اعم ژنتیک و یا پوشیدن کفش پاشنه بلند و نوک تنگ در ایجاد این بیماری دخالت دارند گاهی اوقات علایم آن با پوشیدن کفش مناسب و استفاده از آتل تسکین می یابد و در صورتی که این مواد تأثیر گذار نباشند نیاز به جراحی است .
- بونیون یا کج شدن شست پا به سمت انگشت دیگر پا چیست ؟
- رایج ترین علایم بونیون
- علت بونیون
- نحوه تشخیص بونیون
- بونیون چگونه درمان می شود ؟
- عوارض بونیون
بونیون یا کج شدن شست پا به سمت انگشت دیگر پا چیست ؟
بونیون یا کج شدن شست پا به سمت دیگر انگشت پا , نوعی ناهنجاری و بدشکلی در شست پاست که باعث ایجاد توده استخوانی در قسمت داخلی پا در مفصل می شود ؛ در این ناهنجاری به مرور زمان روی مفصلی که شست پا را به پا وصل می کند انحراف و بیرون زدگی رخ داده که کم کم بزرگ می شود بونیون باعث می شود تا شست به سمت داخل خم شود .
رایج ترین علایم بونیون
- بد فرمی شست پا
- درد
- تورم
- قرمزی روی انگشت شست پا
- بی حسی در انگشت شست پا
- سوزش روی برآمدگی ایجاد شده
علت بونیون
به طور قطع نمی توان علت بونیون یا کج شدن شست پا به سمت انگشت دیگر پا را عنوان کرد , اعتقاد بر این است که عوامل ژنتیکی و ارثی و نیز پوشیدن کفش نامناسب می توانند موجب ناراحتی بیشتر در پا شده و خطر مشکلات در آینده را افزایش دهند از دیگر عوامل که در ایجاد قوز شست پا دخالت دارند می توان به مواردی از جمله , صدمات قبلی به مفاصل انگشت پا , سن , شرایط التهابی آرتریت اعم از آرتریت روماتوئید , آرتریت پسوریاتیک و موارد اینچنینی , سفتی در عضله های پشت پا , فعالیت های خاص مانند دویدن , پیاده روی و.. که باعث افزایش فشار به مفصل بزرگ می شوند و یا بیماری های عصبی عضلانی را نام برد .
نحوه تشخیص بونیون
برای تشخیص بونیون پزشک ارتوپد در ابتدا موقعیت انگشت شست پا به یکدیگر را نگاه می کند که ببیند که چقدر می توانند حرکت کنند همچنین پزشک نشانه های دیگر بیماری ها مانند آرتروز را بررسی می کند و در صورت لزوم و برای تشخیص قطعی عکس برداری صورت میگیرد .
بونیون چگونه درمان می شود ؟
استفاده از آتل :
ممکن است پزشک برای نگه داشتن انگشت پا در وضعیت طبیعی استفاده از آتل را تجویز کند , استفاده از آتل به بهبود علایم و کند کردن پیشرفت این بیماری کمک می کند .
پوشیدن کفش مناسب :
پوشیدن کفش های مناسب که تنگ نیستند و فضای کافی برای انگشتان پا دارند به بهبود بیماری کمک کرده و درد را کاهش می دهد .
تمرینات ورزشی :
ورزش های اصلاحی بونیون در درمان و پیشرفت آن تا حد زیادی به تقویت مفاصل و ماهیچه های کناری شست پا کمک کرده و باعث بهبود در روند بیماری می شوند یکی از این تمرینات باز کردن انگشتان پا از هم است
بر روی یک صندلی نشسته و پاشنه خود را روی زمین قرار دهید حال انگشتان پا را از روی زمین بلند کرده و آنها را از هم دور کنید تکرار این حرکت روزانه 10 تا 20 بار بر روی هر پا تا میزان زیادی بر کاهش بیرون زدگی استخوان شست پا مفید است .
داروهای مسکن :
داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی به صورت قرص یا پماد موجود هستند که درد و ناراحتی ناشی از بونیون را کاهش می دهند این داروها راه حل موقت برای درمان درد ناشی از بونیون هستند .
تزریق استروئید :
تزریق استروئید درد و تورم را کم می کنداما استفاده مکرر و تزریق به مفاصل ممکن است مضر باشد .
طب سوزنی :
در این روش سوزن هایی در نقاط انرژی روی پوست فر می رود تا درد و تورم کاهش یافته و بیماری درمان شود نقاط طب سوزنی که باعث تسکین بونیون می شوند همه در نزدیکی انگشت بزرگ پا قرار نداشته بلکه برخی از این نقاط در قسمت های دیگر بدن هستند.این روش کاملا بی خطر و مقرون به صرفه است.
فیزیوتراپی :
متخصص فیزوتراپی حرکات کششی و تقویت کننده انگشت پا را به بیمار آموزش می دهد و در صورت نیاز مفاصل ملتهب به کمک روش های الکتروتراپی و اولتراسوند درمانی درمان می کند و یا ممکن است انگشتان پا را با بانداژ مدیکال گرید ببندد.
جراحی :
تنها راه قطعی درمان بونیون یا هالوکس والگوس جراحی است . اگر علایم بونیون شدید باشد و درد ناشی از آن با روش های فوق بهبود نیابد پزشک ارتوپد جراحی را پیشنهاد می کند در این روش استخوان انگشت بزرگ پا تراشیده و انگشت با دیگر انگشتان هم تراز می شود.
در شرایطی جراحی پیشنهاد می شود که :
- درد در قسمت پنجه پا شدید باشد .
- ورم و التهاب انگشت پا از طریق روش های جراحی بهبود نیابد.
- انگشت پا کاملا به سمت انگشتان دیگر متمابل شده باشد .
- در مفصل شست محدودیت حرکتی رخ دهد .
عوارض بونیون
- بورسیت
- متاتارسالژیا
- انگشت چکشی
- آرتروز
- ایجاد خار استخوانی