گوشت اضافه یعنی چه ؟
زخم های کوچکتر زمان کتری را برای بهبود نیاز دارند و زخم های عمیق تر مراقبت بیشتری برای بهبود نیاز دارند , اینکه گوشت اضافه یعنی چه ؟ خب گوشت اضافه با عنوان پزشکی کلوئید در واقع واکنش بیش از حد بدن برای ترمیم زخم می باشد این ضایعه پوستی بیشتر در افرادی با پوست سبزه دیده می شود . تیم جراحی بهار طب کاران با درمان تخصصی زانو به روش پی آر پی ، اوزون تراپی و تزریق ژل در خدمت شماست . برای مشاوره و دریافت نوبت و یا مشاوره با ارتوپد با ما تماس بگیرید و همراه ما باشید با ادامه مطلب :
- گوشت اضافه یعنی چه و در کجا ایجاد می شود ؟
- علایم گوشت اضافه
- علت گوشت اضافه
- راه کارهای درمانی مؤثر برای گوشت اضافه
- پیشگیری از گوشت اضافه
گوشت اضافه یعنی چه و در کجا ایجاد می شود ؟
در جواب این سوال که گوشت اضافه یعنی چه ؟ واکنش بیش از حد بدن برای ترمیم زخم و در کل نوعی جای زخم برجسته و به دلیل تولید بیش از حد کلاژن می باشد , ضایعات پوستی که بعد از بهبود زخم حتی ممکن است خیلی بزرگ تر از زخم اصلی باشند این برآمدگی روی پوست معمولا به رنگ قرمز یا بنفش بوده و در صورت فعال بودن ممکن است با خارش همراه باشد و اگر غیر فعال باشد خارش ندارد کلوئید خطرناک نیست اما در زیبایی ظاهری تأثیر منفی می گذارد .
بیشترین مناطق بدن که در آن گوشت اضافه ظاهر می شود شامل :
- لاله گوش
- گونه
- شانه و بازوها
- پشت
- قفسه سینه
علایم گوشت اضافه
- سفت و برجسته بودن بافت بودن بافت صاف
- ممکن است همراه با رنگدانه باشد.
- خارش پوست و یا حتی ممکن است دردناک باشد .
گاهی اوقات این زائده پوستی می تواند باعث خارش در پوست شود و گاهی نیز ممکن است به شکل زخم پوستی نمایان شود در این حالت امکان دارد پوست آلوده شده و مشکلات بیشتری ایجاد شود
علت گوشت اضافه
به این سوال که گوشت اضافه یعنی چه ؟ جواب دادیم اما در رابطه با علت آن , بیشتر آسیب های پوستی می توانند منجر به ایجاد کلوئید شوند آسیب های پوستی از قبیل سوختگی ها , سابقه تروما و ضربه هر چند بسیار جزئی باشد , محل واکسیناسیون , ناحیه برش در عمل جراحی , سوختگی , خراشیدگی های پوستی و یا حتی جای زخم ناشی از آبله مرغان می توانند به کلوئید شوند , زنتیک نیز می تواند تأثیر زیادی در بروز گوشت اضافه داشته باشد یعنی اگر یک یا دو والدین با امکان بروز کلوئید پوستی هستند احتمال بروز این عارضه در فرزندانشان به طور قابل توجهی افزایش می یابد , در یک مطالعه علت بروز این عارضه مورد بررسی قرار گرفت و ژنی با عنوان AHNAK به عنوان ژن شناخته شده در نظر گرفته شد و در افراد دارای این ژن احتمال ابتلا به اسکارهای کلوئیدی نسبت به دیگر افراد بیشتر است .
راه کارهای درمانی مؤثر برای گوشت اضافه
درمان های خانگی گوشت اضافه :
- مالیدن روغن درخت چای روی محل مورد نظر به مدت یک هفته با خاصیت برطرف کردن زائده های گوشتی
- مصرف سرکه سیب به مدت یکماه روی موضع
- استفاده از آب آناناس روی محل مورد نظر ( بهتر است بعد از استفاده آن را نشویید )
- ماساژ با آب آلوئه ورا
پانسمان ها :
تحقیقات حاکی از آن است که گاهی اوقات استفاده از پوشش های مرطوب برای زخم که از ورق های ژل سیلیکون ساخته شده اند اندازه کلوئید را در طول زمان کاهش می دهد این روش درمان خطر و دردی ندارد .
پرتودرمانی :
این روش درمان با فاصله زمانی پس از جراحی و در حین ترمیم زخم می تواند باعث کاهش گوشت اضافی شود اما خطر ابتلا به سرطان را همراه دارد .
تزریق کورتیکو استروئید :
تزریق کورتیکواستروئید ها حدود 3 تا 6 هفته تکرار می شود استفاده از این روش احتمال حجم و خارش ناشی از پوشت اضافه را کاهش داده اما با این حال تزریق مجدد آن خیلی مطلوب نیست .
آیا پای چنبری درمان قطعی دارد ؟
فشار :
در این روش از یک باند یا نوار برای اعمال فشار مداوم به مدت 6 تا 12 ماه استفاده می شود و می تواند کلوئید را کوچک کند .
کرم برای گوشت اضافه :
برخی از کرم های ترمیم کننده به بهبود زخم ها , پیشگیری و درمان گوشت اضافه کمک می کنند از جمله این کرم ها می توان به سیکالفیت , کرم اسکار میت , آلفا و…. اشاره کرد .
لیگاتور :
در این روش هر 2 یا 3 هفته دور گوشت اضافه با نخ جراحی بسته شده و این نخ باعث بریده شدن زخم و افتادن آن می شود .
لیزر :
لیزر میزان برجستگی کلوئید را کاهش و رنگ آن را از بین می برد این روش با استفاده از دیگر روش های درمانی مانند اعمال فشار به جای زخم , یا تزریق کورتیکواستروئید استفاده می شود و کمترین عوارض جانبی را دارد در برخی موارد باعث کاهش قرمزی ضایعه شده اما اندازه آن را کوچک نمی کند معمولا پس از تزریق استروئید برای درمان گوشت اضافه با لیزر از دی اکسید کربن استفاده می شود
جراحی :
پزشک می تواند توسط جراحی کلوئید را بردارد اما این روش دائمی نبوده و پس از جراحی امکان ظاهر شدن مجدد آن وجود دارد پزشکان اغلب پس از جراحی درمان اضافه را پیشنهاد می کنند به عنوان مثال
- جراحی و سپس استفاده از پانسمان
- جراحی و سپس پرتو درمانی
- جراحی و سپس کورتیکواستروئیدها
پیشگیری از گوشت اضافه
در صورتی که در یکی از گروه های مستعد ابتلا به این مشکل هستید یا گوشت اضافه پیش از این تشکیل شده است از سوراخ کردن بدن , خالکوبی یا انجام جراحی های زیبایی غیر ضروری در ناحیه هایی از بدن که امکان تشکیل گوشت اضافه وجودر دارد خودداری کنید در صورت بروز آکنه آن را درمان کنید , در صورت وجود سوختگی بهترین زمان توصیه شده برای استفاده از لباس های فشاری در دو هفته اول پس از بستن زخم می باشد استفاده به موقع از لباس های فشاری از ایجاد اسکار یا گوشت اضافه جلوگیری می کند .