فیبرومیالژی چیست ؟
از جمله مشکلاتی که خیلی از افراد را درگیر خود کرده است فیبرو میالژی است این عارضه باعث درد در نواحی مختلف بدن می شود برخی از این نواحی همان نقاط حساس بوده که قبلا به آن ها نقاط شروع درد گفته می شد درد شروع شده در این نواحی مدام است اگر شما در 4 یا 5 ناحیه درد مربوط به سیستم عضلانی استخوانی احساس کنید ممکن است که پزشک تشخیص دهد شما به این عارضه دچار شده باشید این پروتکل تشخیصی تحت عنوان درد چند جانبه نامیده شده این سندروم مزمن به صورت طولانی مدت افراد را درگیر می کند .برای درمان آن باید به فیزیوتراپیست مراجعه کرد . تیم جراحی بهار طب کاران بهترین مرکز جراحی ناهنجاریهای مفصلی مشاوره رایگان دارد . جهت دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید و یا میتوانید پیام خود را از طریق فرم تماس زیر ارسال نمایید . در ادامه نیز همراه ما باشید با :
- علایم فیبرو میالژی
- دلیل بیماری فیبرومیالژیا و نحوه تشخیص آن
- نقاط درد فیبرومیالژیا
- عوارض فیبرومیالژیا
- نحوه درمان فیبرومیالژیا
مشاوره جراحی پای کلاب فوت
علایم فیبرومیالژی
علایم فیبرومیالژی شامل ؛ درد در چهار یا پنج ناحیه اسکلتی و عضلانی , اختلال خواب , خستگی , خوابیدن طولانی مدت بدون احساس استراحت , افسردگی و اضطراب , سردرد , نداشتن تمرکز , درد قسمت پایین شکم , خشکی چشم و مشکلات مثانه ( سیستیت بینابینی ) است به طور معمول این نشانه ها در زنان بیشتر از مردان بوده ودرد علایم IBS و خستگی صبحگاهی بیشتر از مردان دارند به علاوه زنان مبتلا به این عارضه ممکن است عادت های ماهیانه دردناکی داشته باشند .
دلیل بیماری فیبرومیالژیا و نحوه تشخیص آن
هنوز به طور واضح مشخص دلیل بیماری فیبرومیالژی مشخص نیست ؛ اما اینطور به نظر می رسد که علت ایجاد این بیماری نظریه چند علتی ( ویژگی های ارثی , با یک یا مجموعه ای از محرک ها مانند عفونت اعم از آنفولانزا , عفونت های دستگاه گوارش و….نیز ضربه , استرس و ضربه روحی ) می باشد .
نحوه تشخیص این بیماری توسط پزشک :
همانطور که اشاره شد درد فیبرومیالژی طولانی مدت استدر صورتی که سه ماه یا بیشتر این در ادامه داشته باشد متخصص مراقبت های بهداشتی فیبرومیالژی را تشخیص دهد این بیماری توسط آزمایش یا اسکن تصویر برداری تشخیص داده نمی شود اما با این حال از این آزمایش ها ممکن است برای کمک به رد دیگر علل احتمالی استفاده شود.
بهترین دکتر جراحی پای پرانتزی
نقاط درد فیبرومیالژیا
دستور العمل کالج روماتولوژی آمریکا می گوید که مبتلایان به فیبرمیالژیا هنگام وارد آمدن میزان معینی فشارحد اقل در 11 نقطه از بدن احساس درد دارند این قسمت ها شامل ؛ پشت گردن , آرنج , جلوی گردن , استخوان لگن , کمر , زانو ها , بالای کمر , شانه ها , قفسه سینه می باشد
عوارض فیبرومیالژیا
در صورت اشاره به عوارض فیبرو میالژیا می توان به کاهش هورمون رشد , عوامل روانی و رفتاری , اختلال در محور هیپوتالاموس _ هیپوفیز _ آدرنال , تغییر در پردازش حس های مختلف و افزایش Substane P اشاره نمود
نحوه درمان فیبرو میا لژیا
بیماری فیبرومیالژیا درمان قطعی ندارد اما برای تسکین آن و بهبود کیفیت زندگی می توان به تغییر سبک زندگی , استفاده از دارو یا برنامه های خود مراقبتی روی آورد ؛ داروهای استفاده شده برای این عارضه شامل مسکن ها مانند ایبو پروفن , استامینوفن , داروهای ضد افسردگی مانند دولوکسیتن و میلناسیپران HCL , داروهای ضد تشنج مانند گاباپنتین که برای درمان بیماری صرع است استفاده نمود .
جدید ترین داروی فیبرومیالژیا :
مطالعات نشان داده است که ویتامین D درد منتشر بیماران فیبرومیالژیا را بهبود بخشیده و با توجه به شیوع هیپوویتامینوز D در افراد مبتلا به این بیماری ارزیابی سطح سرمی -25 هیدروکسی ویتامین D در افراد مبتلا به این بیماری و نیز درمان هیپوویتامینوز پیشنهاد می شود .
دیگر روش ها برای درمان فیبرومیالژیا :
از دیگر روش های درمانی که می توانند به شکل جداگانه یا همزمان با درودرمانی استفاده شوند شامل ؛ طب سوزنی , یوگا , ورزش , تغذیه مناسب ( اعم از مصرف آب فراوان , کاهش مصرف غذای قندی , مصرف میوه جات , سیزیجات , غلات و مواد پرتئینی کم چرب ) ,تمرین تمرکز , فیزیو تراپی و مدیتیشن می باشد .