علایم شکستگی پا
یکی از رایج ترین شگستگی ها در بدن شکستگی پا است این نوع شکستگی می تواند به دلیل وارد شدن ضربه شدید , سقوط از ارتفاع و یا حتی نقص ساختاری استخوان ایجاد شود , مهم ترین علایم شکستگی پا درد شدید است , این اتفاق کیفیت زندگی فرد را تحت تأثیر قرار داده و برای تشخیص و درمان باید به پزشک ارتوپد مراجعه شود . تیم جراحی بهار طب کاران با درمان جوش نخوردن شکستگی استخوان و ناهنجاری های رشد در خدمت شماست . برای مشاوره و دریافت نوبت پزشک ارتوپد با ما تماس بگیرید و یا همراه ما باشید با :
- بررسی علایم شکستگی پا
- آشنایی با انواع شکستگی پا
- تشخیص شکستگی پا
- درمان شکستگی استخوان پا
- عوارض شکستگی استخوان پا
- پیشگیری از شکستگی پا
بررسی علایم شکستگی پا
درد شدید :
از مهم ترین علایم شکستگی پا درد است این درد معمولا ناشی از حوادثاتی مانند تصادف اتومبیل , سقوط از ارتفاع و یا ضربه به استخوان است هر آسیبی که به استخوان برسد می توند منجر به درد شود , استفاده از کمپرس سرد می تواند در تسکین درد کمک کند استراحت و عدم تحرک عضو آسیب دیده همراه با تغذیه سالم و استفاده از داروهای مسکن مانند استامینوفن و ایبوپروفن از درمان های دیگر برای رفع این مشکل است .
تورم :
تورم یکی دیگر از علایم شکستگی پا است ,در شکستگی ها معمولا قسمت تیز استخوان باعث پاره شدن یا بریدن شدن قسمتی از بافت کنار محل آسیب دیده می شود و به همین دلیل نیز تورم ایجاد می شود .
علائم پای کلاب فوت و راه ها درمان آن
قرمزی و کبودی :
تغییر رنگ پوست به کبودی یا قرمزی ناشی از شکستگی مچ پا به دلیل تخریب عروق کوچک در نزدیکی محل آسیب دیده و خونریزی درون باف های نرم رخ می دهد این تغییر رنگ در محل آسیب دیده , اطراف آن و سراسر پا ظاهر ممکن است خود را نشان دهد .
ناتوانی در حرکت :
به دنبال شکستگی پا محدودیت حرکتی نیز ایجاد می شود به خصوص زانو که بیشتر مستعد محدودیت حرکتی است علت محدودیت حرکتی و خشکی مفصل پس از شکستگی , آسیب دیدگی عضلات اطراف و چسبندگی عضلات اطراف شکستگی و ایجاد بافت اسکار در درون توده عضلانی است .
تب :
گاهی ممکن است پس از شکستگی پا علاوه بر درد شدید , تورم و قرمزی و محدودیت در حرکت پا دچار تب نیز شود علت تب عفونت در ناحیه شکستگی است .
علاوه بر موارد فوق فرد ممکن است در موارد شدید تر علایمی مانند , سوزن سوزن شدن در محل آسیب دیده , خونریزی در شکستگی باز , سرگیجه , غش , حالت تهوع و استفراغ را نیز داشته باشد .
آشنایی با انواع شکستگی پا
شکستگی بسته :
در این نوع استخوان شکسته اما پوست سالم است و مانع از ورود باکتری به بدن می شود , در این نوع ممکن است علاوه بر درد , تورم و کبودی در ناحیه آسیب دیده زاویه غیر معمول دیده شود .
شکستگی مرکب :
در این نوع شکستگی پا استخوان شکسته و پوست هم آسیب می بیند و می تواند موجب عفونت و مشکلات دیگر شود , از مهم ترین علایم این نوع شکستگی این است که استخون از پوست بیرون می زند .
شکستگی جا به جایی استخوان :
در شکستگی جا به جایی استخوان ها جابه جا می شوند و باید برای درمان باید جا بیفتند .
شکستگی جزئی :
در شکستگی جزئی بخشی از استخوان ترک می خورد اما دیگر بخش ها سالم می مانند .
شکستگی مویی :
شایع ترین علایم ای نوع درد است و در این نوع استخوان به صورت مویی ترک خورده و ممکن است به صورت طولانی امتداد یابد .
شکستگی کامل :
شکستگی کامل زمانی رخ می دهد که استخوان به دو قسمت جدا تقسیم شود .
درمان قطعی پای کلاب فوت با جراحی
تشخیص شکستگی پا
- معاینه محل آسیب دیده
- استفاده از تصویر برداری اشعه ایکس
- ام آر آی
- سی تی اسکن
درمان شکستگی استخوان پا
گچ گرفتن پا :
یکی از شایع ترین روش ها برای درمان شکستگی گچ گرفتن پا است , در این روش پا با استفاده از بانداژ یا پانسمان پوشانده شده و گچ اطرف پا قرار میگیرد تا استخوان ثابت شود و تا زمانی که بهبودی حاصل شود اندام را در حالت مورد نظر حفظ می کند .
دارو :
برای کنترل درد و کاهش التهاب استفاده از دارو می تواند مؤثر باشد برای کاهش درد ممکن است پزشک استامینوفن , ایبوپروفن , ناپروکسن , مورفین , پاراستامول و.. را تجویز کند همچنین برای تقویت استخوان ها مکمل های کلسیم و ویتامین دی و برای عدم تشکیل لخته در ناحیه شکستگی آنتی کو آگولانت ها مؤثر هستند , آمپول سینوپار نیز با تحریک استخوان موجب تراکم استخوان می شود .
فیزیوتراپی شگستگی استخوان پا :
فیزیوتراپی شکستگی استخوان می تواند به فرد کمک کند که پس از شکستگی مجدد محدوده طبیعی حرکت , قدرت و تحرک عملکردی را به دست آورد , فیزیوتراپی پس از شکستگی می تواند باعث بازگشت سریع به عملکرد کامل صحیح استخوان شکسته و نتیجه بهتر بر توانبخشی عضو آسیب دیده باشد .
جراحی شکستگی پا :
جراحی شکستگی با هدف ترمیم و جااندازی استخوان شکسته و آسیب دیده انجام می شود اینکه کدامیک از روش های درمانی برای بهبود استخوان شکسته انجام می شود به شدت شکستگی و ناحیه درگیر شده بستگی دارد برخی از این روش ها شامل فیکساتور داخلی , پلاک ها , پیچ , پین گذاری و فیکساتورهای خارجی است .
عوارض شکستگی استخوان پا
- آرتروز
- عفونت استخوان
- آسیب های عصبی در رگ های خونی
پیشگیری از شکستگی پا
- استفاده از رژیم غذایی سرشار از کلسیم و ویتامین دی
- محدود کردن مصرف نمک
- رعایت مراقبت های لازم در حین ورزش
- داشتن وزنی متناسب
- انجام منظم روزانه ورزش
- استفاده از پادری جلوی سرویس بهداشتی و حمام برای جلوگیری از لیز خوردن