علایم شکستگی کتف چیست ؟
شکستگی کتف یک آسیب جدی بوده که باید در اسرع وقت تحت درمان قرار بگیرد , این آسیب در اثر تصادف , سقوط , وارد شدن ضربه و فشار شدید به استخوان شانه رخ می دهد , استخوان شانه از سه استخوان اصلی بالاگوشی , درشت و بازویی تشکیل شده است این نوع شکستگی ممکن است در هر یک از این سه استخوان رخ دهد همراه ما باشید با علایم شکستگی کتف و راه کارهای درمانی آن . یکی از خدمات بهار طب کاران درمان زانو درد به روش اوزون تراپی است . اگر شما نیز درگیر زانو درد هستید شاید کاندید مناسبی برای اوزون تراپی باشید . برای مشاوره و دریافت نوبت با ما تماس بگیرید و یا همراه ما باشید با :
- علایم شکستگی کتف چیست ؟
- علایم شکستگی استخوان ترقوه و قسمت فوقانی استخوان بازو
- بیشترین نواحی شانه که شکستگی در آن رخ می دهد ؟
- علت شکستگی کتف چیست ؟
- تشخیص شکستگی کتف
- نحوه درمان شکستگی کتف
- عوارض شکستگی کتف
- برای شکستگی کتف چی بخوریم و چی نخوریم ؟
رایج ترین علایم شکستگی کتف چیست ؟
مهم ترین علایم شکستگی کتف را می توان موارد زیر را نام برد ,
- درد ورم و کبودی در ناحیه آسیب دیده
- حساسیت نسبت به لمس
- تغییر در ظاهر شانه
- ناپایداری شانه
- درد هنگام حرکت بازو
- محدودیت در بالا آوردن بازو
- حس ساییده شدن شانه هنگام حرکت آن
- ساییدگی پوست در قسمت پشت استخوان شانه
علایم شکستگی استخوان ترقوه و قسمت فوقانی استخوان بازو
از مهم ترین علایم شکستگی استخوان ترقوه می توان به ایجاد التهاب و تورم در بخش میانی ترقوه , ایجاد ناحیه ای در شانه با برآمدگی های غیر طبیعی که احتمالا انتهای برجسته استخوان شکسته شده باشند , باد کردگی شدید شانه , محدودیت شدید در حرکت شانه و درد زیاد نیز از جمله علایم شکستگی قیمت فوقانی بازو است .
بیشترین نواحی شانه که شکستگی در آن رخ می دهد ؟
شکستگی بدنه کتف :
بزرگترین قسمت استخوان شانه بدنه کتف محسوب شده و شکستگی در این قسمت بسیار رایج است .
شکستگی گردنه کتف :
بیشترین شکستگی در کتف پس از بدنه کتف گردنه شانه است , زیر حفره شانه قرار داشته که در آن به استخوان بالایی بازو وصل می شود .
گلنوئید شانه :
گلنوئید حفره ای است که در آن استخوان بازو به استخوان کتف متصل می شود , شکستگی در گلنوئید شانه نسبت به شکستگی گردنه و بدنه کتف به مراتب کمتر است .
زائد سرشانه ای :
این قسمت بالاترین استخوان شانه بوده که این استخوان را به ترقوه متصل می کند , رخ داد شکستگی در این ناحیه نیز بسیار کم است .
زائده غرابی :
زائده غرابی شبیه به قلاب استخوان کتف را به ترقوه متصل می کند احتمال شکستگی در این ناحیه نیز کم است.
علت شکستگی کتف
به علایم شکستگی کتف و بیشترین نواحی که مستعد شکستگی است اشاره کردیم , اما در رابطه با علت این نوع شکستگی و افتادن روی بازوی کشیده شده , وارد شدن ضربه محکم به کتف ناشی از تصادف ماشین یا موتور سیکلت , سقوط از بلندی یا برخورد اجسام سنگین و محکم به کتف می تواند موجب آسیب به استخوان شانه و شکستگی آن شود , کاهش چگالی استخوان نیز از مشکلات شایع در سالمندان است که موجب ضعف استخوان ها و افزایش خطر شکستگی می شوند .
هزینه عمل جراحی افزایش قد چقدره ؟
تشخیص شکستگی کتف
- اشعه ایکس
- سی تی اسکن
- ام آر آی
- سونوگرافی اسکلتی عضلانی
نحوه درمان شکستگی کتف
درمان شکستگی کتف بدون جراحی
اکثر شکستگی بدون جا به جایی بوده و استخوان از موقعیت طبیعی خود خارج نشود که با برخی تکنیک های بدون جراحی می توان آن را درمان نمود از جمله این روش ها می توان به کمپرس سرد , بی حرکت نگه داشتن شانه به کمک بریس , مصرف داروهای تسکین دهنده درد و فیزیوتراپی و تمرین های مناسب درد شانه اشاره کرد ممکن است پزشک توصیه کند در هفته اول پس از آسیب دیدگی حرکت های شانه زیر نظر فیزیوتراپیست شروع شود این کار سفتی شانه و آرنج را به حداقل رسانده و تمرینات کشش غیر فعال باید ادامه یابد تا کتف امکان حرکت کامل را به دست آورد .
درمان شکستگی کتف به روش جراحی
در شکستگی های پیچیده برای تنظیم مجدد استخوان ها نیاز به عمل جراحی است برای این نوع آسیب دیدگی روش های جراحی مختلفی وجود دارد از جمله :
تثبیت شکستگی شانه : جراح با داربست های صفحه ای ع پیچ یا میله های فلزی استخوان را در محل ثابت نگه می دارد.
تعویض مفصل شانه جزئی :در این روش از وسیله تعویض شانه معمولی متشکل از توپ و ساقه فلزی استفاده می شود قسمت گرد توپ مانند جایگزین قسمت فوقانی استخوان بازو می شود.
تعویض کامل مفصل معکوس شانه :در این روش برخلاف حالت طبیعی که قسمت گرد استخوان بازو در سوکت شانه قرار میگیرد , در این روش توپ فلزی به سوکت وصل می شود قسمت انتهای استخوان بازو هم به حالت فنجانی شکل در آمده تا مفصل دامنه حرکتی را به دست آورد .
عوارض شکستگی کتف
- درد دائمی یا موقت اگر استخوان به خوبی تثبیت نشده باشد .
- تورم و التهاب موقت در محل آسیب دیده
- مشکل در حرکت شانه
- عدم ترمیم درست استخوان
برای شکستگی کتف چی بخوریم و چی نخوریم؟
غذاهایی مانند پنیر , ماست و شیر , شیر سویا , تخمه کدو , تخم مرغ ع سوپ پای مرغ ع ماهی های چرب مانند سالمون غنی شده از بهترین منابع کلسیم و ویتامین دی بوده که دو ماده مغذی و ضروری برای استحکام و رشد استخوان محسوب می شوند.
برخی از غذاها نیز باعث طولانی شدن روند جوش خوردن استخوان می شوند مانند نوشیدنی های الکلی , مصرف بیش از حد نمک و زیاده روی در مصرف قهوه که سرعت بهبود استخوان کتف را کاهش می دهند.