قانقاریا یا فاسد و سیاه شدن ماهیچه یا استخوان بر اثر عفونت
قانقاریا یا فاسد و سیاه شدن ماهیچه یا استخوان بر اثر عفونت به مردن بافت اشاره داشته و نوعی بیماری خطرناک و کشنده است در این بیماری بافت از بین می رود و پوست آسیب دیده به رنگ سبز یا سیاه تغییر رنگ می یابد این عارضه وقتی اتفاق می افتد که بافت بدن خون کافی دریافت نکرده و یا یک عفونت باکتریایی در بدن ایجاد شده باشد این عارضه به طور معمول دورترین نواحی از قبل را درگیر می کند مانند انگشتان دست یا پا با این حال ممکن است در دیگر بخش های بدن نیز ایجاد شود . تیم جراحی بهار طب کاران با 7 روش مدرن عمل جراحی افزایش قد را ارائه میکند . اگر شما نیز درگیر کوتاهی قد هستید برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید و یا همراه ما باشید با :
- قانقاریا یا فاسد و سیاه شدن ماهیچه یا استخوان بر اثر عفونت چیست ؟
- علایم قانقاریا
- آشنایی با انواع قانقاریا و علت هر یک
- عوامل خطر در قانقاریا
- نحوه تشخیص قانقاریا
- روش های درمان قانقاریا
- نسخه های خانگی درمان قانقاریا
- چگونه از قانقاریا جلوگیری کنیم ؟
- اگر قانقاریا درمان نشود
- عوارض قانقاریا
قانقاریا یا فاسد و سیاه شدن استخوان بر اثر عفونت چیست ؟
قانقاریا یا فاسد و سیاه شدن ماهیچه یا استخوان بر اثر عفونت به معنی بافت مرده است این بیماری در قسمتی از ماهیچه یا استخوان پیدا می شود و ان را از بین برده و سیاه می کند , قانقاریا زمانی ایجاد می شود که بافت بدن خون کافی دریافت نکند یا یک عفونت باکتریایی جدی در بدن ایجاد شود در صورت عدم درمان عفونت به جریان خون وارد شده و در بدن پخش می شود این بیماری یک فوریت پزشکی بوده و عدم درمان آن منجر به قطع عضو یا مرگ می شود.
علایم قانقاریا
- سبز , آبی یا سیاه شدن پوست
- درد شدید و پس از آن بی حس شدن محل مورد نظر
- ایجاد تاول یا زخم همراه با خونریزی
- تب و لرز
- ضربان قلب بالا
- ترشح بد بو
آشنایی با انواع قانقاریا و علت هر یک
قانقاریا خشک :
تمام اندام های بدن برای حیات نیاز به اکسیژن دارند قانقاریای خشک زمانی ایجاد می شود که اکسیژن کافی به یکی از اعضای بدن نرسد در نتیجه آن بخش از بین می رود در قانقاریا خشک پوست بسته است و نشانه ای از عفونت نیست این نوع به طور معمول به علت تصلب شرایین و تجمع مواد چرب در دیوار شریان به وجود می آید علت آن شامل :
- مشکلات عروقی که به دلیل ضعف شریان ها و رگ های پا و انگشتان ایجاد می شود
- گرمای شدید
- در بیماری رینود گردش خون در انگشتان دست و پا مختل می شود .
- دیابت
- سیستم ایمنی ضعیف
- آمبولی
قانقاریا مرطوب :
وقتی بافت توسط نوعی باکتری آلوده شود قانقاریای مرطوب ایجاد می شود بافت های آلوده با افزایش رطوبت به باکتری تجزیه شده و مرگ بافت اتفاق می افتد این نوع نسبت به قانقاریای خشک حاد تر است زیرا به سرعت می تواند به دیگر قسمت های بدن سرایت کند .
- بی توجه بودن به زخم های عمیق, له شدگی و یا سوراخ های بدن و طولانی شدن زمان بهبود موجب عفونت باکتریایی و در نتیجه قانقاریاط مرطوب می شود .
مرکز تزریق ژل به زانو در تهران کجاست ؟
قانقاریا گازی :
قانقاریا گازی توسط یک باکتری به نام کلستریدیا ایجاد می شود , این نوع باکتری حباب گازی و سمی در درون ناحیه آسیب دیده ایجاد و بافت را از بین می برند اگر این نوع قانقاریا به سرعت درمان نشود احتمال مرگ در آن حتمی است .
عوامل خطر در قانقاریا
افرادی بیشتر در معرض قانقاریا یا فاسدو سیاه شدن ماهیچه یا استخوان در اثر عفونت قرار دارند که بیماری های زمینه ای مانند , بیماری های عروقی , رینود , دیابت , اضافه وزن , فشار خون بالا , لخته شدن خون , فتق , عفونت اچ آی وی و آپاندیس داشته باشند .
همچنین سرمازدگی , سوختگی های شدید , نیش حیوانات , خرد شدن عضو با ضربه شدید و نیز تزریق پرومتازین هیدروکلرید خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد .
نحوه تشخیص قانقاریا
- بررسی آزمایشگاهی نمونه بافتی قسمت آسیب دیده
- آزمایش خون
- تصویر برداری هایی مانند سی تی اسکن , اشعه ایکس ام آر آی
روش های درمان قانقاریا
یکی از روش های درمان قانقاریا دبریدمان در این روش با ابزار جراحی یا مواد شیمیایی بافت مرده برداشته می شود , در صورتی که تشخیص باکتری باشد پزشک آنتی بیوتیک را تجویز می کند آنتی بیوتیک به صورت وریدی تزریق می شود اگر گردش خون ناقص موجب این بیماری شده باشد پزشک روی شریان ها و سیاه رگ ها جراحی انجام می دهد در صورتی نوع بیماری فرد قانقاریای گازی باشد قرار دادن فرد در محیطی خاص از اکسیژن موجب بهبود پوست و بیماری می شود و در شرایطی که این بیماری پیشرفته شده باشد قطع عضو آسیب دیده انجام می شود .
نسخه های خانگی درمان قانقاریا
نسخه های زیادی ثابت کرده اند که تأثیرات زیادی در درمان قانقاریا دارند که البته نباید آنها را بدون مشورت با پزشک استفاده کرد از جمله
- گنجاندن فلفل قرمز در غذا
- عصاره برگ زیتون
- گل ختمی خرد شده و ترکیب آن با نارون لیز و اعمال آن روی موضع قانقاریا
- جوشاندن ریشه سرخار گل در آب و اعمال آن روی پوست پس از سرد شدن
چگونه از قانقاریا جلوگیری کنیم ؟
با درمان به موقع قانقاریا می توان از مرگ بیشتر بافت ها جلوگیری کرد و آسیب را به حداقل رساند افراد مبتلا به دیابت باید مرتب دست و پاهای خود را برای مشاهده علایم اعم از هر نوع ترشح , تورم یا قرمزی , زخمی که بهبود پیدا نکرده و تغییر رنگ پوست بررسی کنند همچنین مصرف آنتی بیوتیک قبل و پس از جراحی تحت نظر پزشک می توان به جلوگیری از عفونت قاتقاریا کمک کند برخی عوامل نیز مانند رژیم غذایی سالم , ورزش منظم و عدم استعمال سیگار می تواند به بهبود گردش خون کمک کند .
اگر قانقاریا درمان نشود
در صورت عدن درمان قانقاریا نوعی عفونت خونی جدی به نام سپسیس ایجاد می شود سپسیس ممکن است عوارضی را به دنبال داشته باشد از جملهتغییرا در وضعیت روانی , فشار خون پایین به طور خطرناک و نارسایی ارگان ها سپسیس می تواند منجر به مرگ فرد شود .
عوارض قانقاریا
- قطع عضو
- التیام زخم رد دراز مدت
- امکان نیاز به جراحی ترمیمی مانند پیوند پوست